Glade takter er et blandakor som ble stiftet i 1997 og har 40 medlemmer
Mange i koret har lang erfaring med korsang, og noen er også medlem av flere kor.

Repertoaret er svært allsidig. Vi synger alt fra jazz, viser, klassisk, folkemusikk, evergreens, sang fra mange land og mange språk og musikaler. Det meste er arkivert som lydfiler og aktuelt repertoar lagres tilgjengelig for koristene. Vi har også årlige helgeseminar.
Glade Takter arrangerer egne konserter og deltar ellers på ulike aktiviteter og konserter lokalt. Koret drar også på reiser, både innenlands og utenlands. Den siste i 2019 gikk til Scarborough og Whitby i England. Da synger vi like gjerne på institusjoner som i kirker og konsertlokaler.
Til vår/sommer 2021 planlegger vi en utendørskonsert ved den nye scenen i Nesparken og en konsert til, kanskje på Røed cafe eller Kråkereiret eller et annet sted!
Vi øver hver onsdag kl. 18.30 - 21.00
Koret er medlem av Norges Korforbund!
Vi er bevisste på å videreutvikle vårt repertoar og vår sangkompetanse.Dette kan sies om oss:

Hvem er vi?

Koret Glade takter fra Moss er et veletablert blandakor. Dette er i ordets rette forstand et gladkor, og det er mye latter og god stemning på øvelsene våre.

Hva synger vi?

Repertoaret er svært allsidig. Vi synger alt fra jazz, viser, klassisk, evergreens og musikaler.

Hvor synger vi?

Koret arrangerer egne konserter og deltar ellers på ulike aktiviteter og konserter lokalt. Koret drar også på reiser, både innnenlands og utenlands. Den siste i 2019 gikk til Scarborough og Whitby i England. Da synger vi like gjerne på institusjoner som i kirker og konsertlokaler.

Hvem dirigerer oss?

Dirigent Yngve Espedal er nå pensjonist og fra 2021 er Heidi E Brathagen vår dirigent.  Yngve var mangeårig dirigent og konsertpianist. Han har også mottatt Spelemannsprisen sammen med andre musikere.  Heidi er en dyktig dirigent for flere kor. Ytterligere presentasjon kommer senere.

Hvor øver vi?

Øvingene våre foregår i Krårereirets lokaler under Rådhusbrua i Moss. 

Onsdag kl. 18.30 - 21.00.

Hvorfor synge i kor?

200 000 norske korsangere tar ikke feil! Korsang holder hode og sjel i form. Korsang gir bedre helse og livskvalitet. Korsang øker oksygenopptaket, stimulerer muskler, frigjør endorfiner og dopaminer og gjør deg frisk og glad.

Korsang har dokumentert positiv betydning for livskvalitet, identitet, selvbilde og mestringsfølelse.

 

Høres ikke dette spennende ut?